sponsor bağlantılar

Malzemeler:
10 Kişilik
400 gram yaş kadayıf
4 tane yumurta 1 saat önce dolaptan çıkarın
1 su bardağı toz şeker
1 kase  iri çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kadayıfın üzerine sürmek için, tereyağı
Şerbet için;
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
4 su bardağı su
Şerbeti soğuk döküleceği için öncelikle şerbetini hazırlayalım, orta boy bir tencereye suyu, şekeri alalım karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip yaklaşık beş dakika kısık ateşte tutup ocaktan alalım. Soğuması için bir kenara bırakalım.
Kadayıfları el yardımı ile küçük küçük parçalara ayıralım, kek kalıbınızın  (24 cm kelepçeli kalıp) tabanına yağlı kağıt serelim yapışmaması için kalıbın her yerini yağlayalım un serpelim.
Kadayıfların yarısını kek kalıbına alalım, üzerini iyice bastıralım (bardak yardımı ile)  dümdüz bir görüntüsü olmalı. Dikkatlice kalıptan çıkaralım düz zemine  alalım( yağlı kağıt üzerine) Bu parçayı sonradan kekin üzerine kapatacağız , diğer kadayıfları ilk yaptığımız gibi kek kalıbına yerleştirelim. Bastırmayı unutmayın.
Biz bu arada keki hazırlayalım karıştırma kabına yumurtaları kıralım şekeri ilave edelim boza kıvamına gelene kadar çırpalım, elenmiş un, iri çekilmiş ceviz, vanilya ve kabartma tozu ilave edelim karışım pütürsüz kalana kadar kaşık yardımı ile karıştıralım.
Kek karışımını iyice bastırdığımız kalıbın kadayıfların üzerine dökün, hazırladığımız kapak kadayıfıda üstüne kapatalım çok hafif bastırarak. Üzerine kestiğimiz tereyağları serpiştirin 160 derecelik ısıda pişirin  ilk yarım saat kapağı açamayın 40 dakika sonra ara sıra kürdan yardımı ile pişme testi yapın.
Tatlınız piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca birkaç dakika sonra soğuk şerbeti verelim bir kenara alalım. Soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkaralım servis tabağına alalım. Dilim dilim keselim dondurma ile servise sunalım.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popular

Sponsor bağlantılar