sponsor bağlantılar

Malzemeler:
3 yumurta (oda isisinda)
1 1/2 su bardagi tozseker
1 su bardaginda biraz az siviyag
1 limon kabugu rendesi
1 su bardagi sut
3 su bardagi un
1 paket (2 tatli kasigi) kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kasigi toz kakao
Kuru üzüm
Yapilisi:

Yumurtalari ve sekeri yaklasik 5 dakika yuksek hizda kabarip krema gibi olana kadar cirpin.
Tercihen sivi akitma ucu olan bir bardak veya kaba sivi yagi koyup sirpmaya deva ederek ince ince siviyagi akitip karisima yedirin.
Limon kabugu rendesini ekleyip karistirin.
Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte ayri bir kaba eleyin.
Yine mikserle karistirarak biraz sut biraz elenmis undan ilave ederek sut ve unlu karisima dusuk hizdaki mikserle yedirin.
Karisimi ikiye ayirin. Birtanesine kakaoyu ilave edip karistirin. Bunu yaparken yaklasik yarim cay bardagi su ilavesi ile kek hamurunu inceltebilirsiniz kivamini.
Yaglanmis ve unlanmis kek kalibiniza once sade karisimi dokun. Ustune kakaolu karisimi gezdirik catalla biraz birbirine karismasini saglayin.
Isitilmis (175C) dereceli firinda kizarana ve kurdan batirdiginizda temiz cikana kadar pisirin.
Biraz ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin

1 yorum:

Popular

Sponsor bağlantılar